Sleep cool

'voor koel slapen en een “coole” slaapkamer'

Katoenen dekens kopen? Altijd voordelig bij Sleepcool! : 240x260, 185x240 and 75x90

Katoenen dekens zijn koel of warm en toch niet benauwd; heerlijk zacht en kriebelen nooit!

De ideale deken voor alle seizoenen, staat bovendien leuk . 

De meest verkochte zijn de zogenaamde wafeldekens, ook wel ziekenhuisdekens genoemd omdat ziekenhuizen ze vaak gebruiken.

Maar we verkopen ook katoenen fleece dekens. Fleece is in dit geval katoen dat door de  breiwijze sterk isolerend wordt. Dit wordt bereikt door zeer los te breien met getextureerde garens en het gebreide doek dan te wassen, waardoor het breisel sterk krimpt en het uiterlijk krijgt van een lamsvacht.

Brahms Mount weeft zijn katoen nog op ambachtelijke wijze en maakt dikke, prachtige dekens. Niet goedkoop maar topkwaliteit.

Katoenen dekens zijn een must voor iedereen die weleens logés heeft of voor een ieder die het af en toe warm heeft en behoefte aan een koele deken op bed of om je lekker in te wikkelen op de bank.

Ze zijn wasbaar in de machine. In het begin moet u rekening houden met een beperkte krimp.

Vergelijking :

Katoen is koeler dan wol. Voordeel is dat het gewassen kan worden al moet er wel met enige krimp rekening worden gehouden. Het absorbeert gemakkelijk vocht maar staat het vocht ook weer af aan de lucht. U kunt lang met deze dekens doen.

Linnen kreukt wel snel maar dat ziet er wel chique uit. Het is een sterke, lichte stof. het kan wel krimpen maar dat is beperkt. Ideaal voor in de zomer. i

Wol isoleert goed tegen kou door de kleine krulletjes in de vezels.Het kan ook goed vocht opnemen uit de lucht opnemen zonder zelf vochtig aan te voelen. Wollen dekens kreuken niet. Ze kriebelen ook niet. Nadeel is wel dat de meeste wollen dekens gestoomd moeten worden.

Sorteren op:

  

Katoenen deken/Sprei en plaid Byzance

Katoenen deken/Sprei en plaid Byzance Katoenen deken/Sprei en plaid Byzance Katoenen deken/Sprei en plaid Byzance Katoenen deken/Sprei en plaid Byzance Katoenen deken/Sprei en plaid Byzance
Verkrijgbaar in maten 90x200180x260140x200240x260

Levertijd 21 werkdagen

€ 169,95

  

Ecru wafel katoenen deken

Ecru wafel katoenen deken
Verkrijgbaar in maten 185x240260x240290x240

Levertijd 3 werkdagen

€ 64,95