Sleep cool

'voor koel slapen en een “coole” slaapkamer'

Cashmere dekens kopen ? De mooiste vindt u bij Sleepcool! : 240x260, 75x90 and 130x200

De Kasjmirwol ( Cashmere wol ), meestal bekend als Cashmere, is een fijne en zeer zachte, sterke, soepele vezel, vaak wol genoemd maar in feite is het haar. Ze wordt traditioneel gewonnen door de ondervacht van de cashmere geit te kammen, maar in de moderne bedrijven worden de geiten geschoren. De geiten hebben de kleuren wit, grijs, bruin en zwart. De gewenste fijne vezels zitten alleen in de ondervacht. De stuggere vezels van de bovenvacht moeten verwijderd worden. Dit gebeurt machinaal. Per dier is de opbrengst ongeveer 150 gram per keer.

Kasjmir is een van de duurste natuurvezels en wordt daarom vaak gemengd met merino of andere wol. De prijs is vooral afhankelijk van de fijnheid van de wol. Verder spelen de vezellengte, de mate van kroezing en de kleur een rol. Kasjmir kan net zoals schapenwol verwerkt en geverfd worden. Als gevolg van de fijne vezels hebben dekens van Kasjmirwol zeer goede warmte-isolerende eigenschappen bij een laag gewicht.

Sleepcool verkoopt cashmere dekens van John Atkinson uit Engeland en van Bontex uit Italië, landen met een lange traditie op het gebied van productie van hoogwaardige cashmere producten.

 

Sorteren op:

  

Cashmere babydeken met zijden rand

Cashmere babydeken met zijden rand Cashmere babydeken met zijden rand Cashmere babydeken met zijden rand
Verkrijgbaar in maten 75x90100x120

Levertijd 21 werkdagen

€ 329,00